DGE-årsmöte och fest 7 december i Drottninghuset.

Dukat till fest

Dukat till fest

En sann medlem i Dagmar Gustafsons Elever ska uppfylla föreningens målsättning, nämligen förena nytta med nöje. Det är inte svårt alls. Översatt till praktisk verksamhet innebär det att årsmötet raskt går över i det som kallas NÄSTAN-LUCIA-KVÄLL, en riktigt mysig julfest! I år får vi njuta av ett äkta luciatåg med sångare från Nordiska Musikgymnasiet och sedan när andan faller på sjunga några julsånger själva till komp av undertecknad.

Föreningen har i höst inte varit så overksam som man skulle kunna tro. Vi planerar för våren och ytterligare en temadag om sång, denna gång om själva uttrycket i sången. Troligtvis blir det på SMI i Ejebysalen, och jag väntar med att publicera datumet tills det är spikat, men räkna med antingen 20 eller 27 februari. Temadagen är öppen även för icke medlemmar, som då får betala en liten slant.

Det är lätt att tänka att man inte har i denna förening att göra om man inte har varit elev till Dagmar eller någon av hennes elever. Men så är det inte. Den som är intresserad av att diskutera sång och gillar att göra det under angenäma former är välkommen att söka medlemskap. Det kan man göra via den andra sidan här på bloggen, den om föreningen.

Den som är elev till någon Dagmarelev hamnar i sångligt släktskap med Dagmar. Själv är jag barnbarn eftersom jag var elev till Rut Jacobson. Mina elever i sin tur blir då barnbarnsbarn. Och så där håller det på.  Det är inte alla släkter som man så lätt och ledigt kan bli en del av – Dagmar är unik även på detta sätt.

Dagmars idéer om sång kan man också ta del av så här i efterhand. Boken heter: ”Det finns ingenting som är nästan rätt” och kan beställas av Johan Sundberg, jsu@kth.se.

Ett fint citat låter så här: Inandningen ska vara en ”festlig förberedelse” till tonerna, det är klingande luft man andas in.

Jag tror säkert Dagmar hade tyckt att vårt årsmöte med vidhängande fest varit en ”festlig förberedelse”, den med. Det tycker i vart fall jag.

Iwa

Om iwasorenson

operasångerska, sångpedagog, undervisar i klassisk sång
Det här inlägget postades i Aktuellt, evenemang, Om sång. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till DGE-årsmöte och fest 7 december i Drottninghuset.

  1. Malin Falkman skriver:

    Tack alla inblandade, inte minst klubbmästaren Agneta Hagerman, för ännu en upplevelserik och oförglömlig ”Nästan Lucia-kväll” 2015 som ju denna gång faktiskt var en RIKTIG Luciakväll. Snacka om att ”inandas klingande luft” en hel kväll! Blev inspirerad att surfa runt på föreningens innehållsrika hemsida – tack Iwa! Hittade i det allra första protokollet från 1948 att medlemsavgiften för att täcka föreningens utgifter bestämdes till…….. 1 (säger EN) krona per år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s