Årsmöte och fest med extra allt

Luciatåg

Luciatåget. Foto: Linnéa Heinerborg

Det var fruset och lite småhalt på marken utanför Blekingegatan när vi den 1 december samlades till årsmöte med efterföljande Nästan-Lucia-Fest. Själva årsmötet var som årsmöten är mest. Man går igenom dagordningen, ger styrelsen ansvarsfrihet om den förtjänar det, och väljer styrelse för kommande år. I just valet hände inget nytt – samma styrelse som tidigare sitter kvar.

Dagmar Gustafsons elever har alltid förstått värdet av det lekamliga, och vår utsökta mat var komponerad och tillagad av Liza Sjöström. I övrigt följde vi våra traditioner: luciatåg från Nordiska Musikgymnasiet, allsång med undertecknad och en speciell gäst som förgyller kvällen.

Margareta Thalén. Foto: Linnéa Heinerborg

I år var det vår medlem Margareta Thalén, mångårig pedagog på SMI, som gav en medryckande resumé av sitt yrkesliv och även berättade om tillkomsten av logonomutbildningen. En logonom är en röst- och talpedagog med estetisk inriktning, och det skiljer sig alltså från logopeden, som arbetar inom vården. 

Vi var inte så många på mötet, men en munter samling, som ser fram mot nästa DGE-evenmang, en temadag i vår med rubriken: ”Solist eller korist”.

 

Om iwasorenson

operasångerska, sångpedagog, undervisar i klassisk sång
Det här inlägget postades i Ingen kategori. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s